LEARNING PAVILION

An outdoor classroom and learning landscape

COMPETITION – FIRST PRIZE

Skerries Educate Together Percent for Art Competition

LOCATION

Skerries, Co. Dublin.

COMPLETION

Winter 2014

PHOTOS

STE MURRAY

We were awarded First Prize in an open competition for the design and construction of an outdoor classroom and learning landscape for Skerries Educate Together primary school. Our approach was to design a ‘natural’ landscape of hills, dips and clearings into which we placed a simple timber classroom. The structure is built from

native Irish douglas fir and larch on a lightweight timber substructure. Two hills have been created to enclose an outdoor amphitheater for play and performances. Other landscape features, which will be added in phases, include a pond, willow maze, orchard and horticulture garden.